Dobrodošel, Timax!

Timi Max Elšnik
avtor
01 - 03 - 2024

Če to bereš, si nekje zasledil Timax in se verjetno sprašuješ, kaj za vraga sploh to je? Najprej bi se rad predstavil. Sem Timi Max Elšnik, profesionalni nogometaš. Igram za Olimpijo in slovensko reprezentanco. Pred kratkim smo vstopili v leto 2024 in najprej bi vsem rad zaželel srečno, mirno in predvsem zdravo novo leto.

Z novim letom prihajajo spremembe in ena je, da sem se lotil novega projekta, ki ga danes predstavljam v sodelovanju z agencijo Global Game Media. Zelo sem ponosen in verjamem, da vam bo zanimiv. Skozi pogovore, česa bi se lahko lotili, smo nenehno razmišljali o nečem novem v Sloveniji. Rodila se je ideja o platformi, ki bo služila kot mesto za športnike, da delijo z navijači svoje zgodbe, izkušnje, uspehe, vsakodnevne stvari, ki se jim zdijo normalne, marsikomu s strani pa bi bile izjemno zanimive. Ideje so se začele hitro razvijati in sprejeli smo odločitev, da bomo začeli platformo s prvo epizodo podcasta Timax.

Podcast bo sproščena debata med športniki in različnimi strokovnjaki iz našega sveta. Pogovori med nami so precej drugačni kot pogovori s sedmo silo. Veliko športnikov se pred novinarskimi diktafoni, mikrofoni ali kamerami enostavno ne počuti domače, zato mislim, da lahko na drugačen način še bolje predstavimo naše zgodbe.

Druga smer platforme bo sekcija za bloge. Ker podcasti ne bodo tako pogosti in ker nekateri niso najbolj naklonjeni sodelovanju pri intervjujih, bo to idealna priložnost, da se njihova izkušnja napiše in objavi v pisni obliki. Na način, ki posamezniku mogoče

Glede na uspehe, ki jih dosegajo slovenski športniki, verjamem, da bomo delili malo morje zanimivih prigod, za katere bi mi bilo zelo žal, če ne bi nikoli prišle do tistih, ki so konec koncev najpomembnejši. Ljudi, ki nas podpirajo. Navijači. Nekateri prepotujejo cel svet, da lahko stojijo ob strani našim športnikom. Moja zamisel je, da s to platformo vsaj nekoliko zabrišemo črto oziroma mejo med športniki in navijači. Marsikdo ima napačno predstavo o katerem izmed nas ali pa je sploh nima, saj nas vidi samo prek ekrana, v akciji tekme in skozi izjave plasirane prek medijev. Vem pa, da smo veliko več od tega in ponudili bomo mesto, da se to tudi pokaže. Mislim, da so v tujini na tem področju daleč pred nami, v Sloveniji pa smo športniki še zadržani in se ne želimo preveč odpreti očem javnosti.

Vsebinsko se bomo dotaknili tudi psihologije v športu, ki je izjemno pomembna. Strokovnost pri fizični pripravi športnika, nutricionizem in podobno. Vse te stvari so pogosto razlika med uspešno ali neuspešno kariero. Mesto bo tudi za ženski šport, ki v nekaterih nepogledih ni dovolj izpostavljen in imam občutek, da velikokrat njihovi problemi niso uslišani. Upam, da jim s platformo lahko ponudim močnejši glas ter da skupaj poskrbimo za spremembe tudi v tej smeri. Obeta se tudi sodelovanje z e-športno zvezo Slovenije. Poskusili bomo zbližati “gaming”, športnike in navijače. Idej je ogromno in mislim, da lahko na tem področju dosežemo veliko.

Ostanite z nami.

“Upam, da bomo skupaj uživali v novem projektu, za katerega verjamem, da bo slovenskemu športu prinesel veliko.”
© 2024 TIMAX Platform, powered by Global Game Media